99% van al het gedoe binnen zorgteams ontstaat doordat je vanuit je eigen perspectief oordeelt en aannames doet over het gedrag van de ander

Collega’s helpen ook al niet

Laten we eerlijk zijn het is niet allemaal de schuld van de manager. Op nummer twee in de lijst van ongelukkig makend gezelschap staan collega’s. De tijd die we met hen doorbrengen, ervaren we voor ongeveer 30% als ongelukkig. Terwijl we ons in ons eentje zo’n 20% van de tijd ongelukkig voelen. Met onze kinderen, partner of vrienden om ons heen voelen we ons zo rond de 15% van de tijd ongelukkig.

 


75 % van de zorgmedewerkers die stress ervaart bespreekt dit liever op het werk met collega's (59%) dan met hun leidinggevende (16%)

Uit het onderzoek kunnen we dus ook opmaken dat zorgmedewerkers niet graag de leidinggevende of het management inlichten over de situatie. Maar zolang jij het probleem niet aankaart bij jouw leidinggevende, wordt er ook geen actie ondernomen en ontstaat er geen verandering.

VGZ


In deze Masterclass neem ik je mee in stap 2 van mijn methode;  de Mind, jouw gedachten. Wat is de invloed op jouw Mentale Veerkracht. Ik vertel hoe je zo objectief mogelijk kunt kijken naar je eigen gedachten en gedrag, de Bewustwording!

Je kunt achterhalen wat je eventueel anders kan doen om verder te groeien. Het is een Masterclass waar je theoretische uitleg en praktische inzicht krijgt door Tools toe te passen.

Hierdoor krijg je inzicht van jouw gedachten, een nader beeld van je eigen handelen en leer je valkuilen beter ontwijken. Even tijd voor jezelf. 

'Sta je lang stil bij de negativiteit in je leven.

Het humeur bepaalt je gedrag en het veroorzaakt stress en angst.

Je denkt bij jezelf  'had ik maar' en blijft maar hangen in het verleden.

Je hebt hoge verwachtingen van iedereen om je heen en probeert het iedereen naar de zin te maken, maar je bereikt nooit wat je er echt mee wilt bereiken. 

Je vraagt je constant af hoe andere mensen over je denken. Het is vermoeiend en put je uit.'


-> een bewuste keuze welke invloed men heeft op de Mindset

-> vertrouwen in zichzelf, kan kritiek omzetten naar leermomenten

-> zet door bij tegenslag en spant zich in om te groeien

-> creëert een bewustwording van zichzelf en gaat uitdagingen aan

-> juiste balans tussen werk en privé


Wat is er nodig?

Onderzoek toont aan dat empathie, vertrouwen en steun nodig zijn om een psychologisch veilige omgeving te ontwikkelen, wat vervolgens leidt tot het floreren van medewerkers. De invloed van leidinggevenden is aangetoond sterker (ongeveer 60%) dan die van medewerkers. Zowel medewerkers als leidinggevenden hebben dus invloed op het floreren van medewerkers. 

Brits onderzoek

 

Wil je meer weten
Vul de onderstaande gegevens in en ik neem spoedig contact met je op.

Ronald Schulte operatieassistent in het Radboudumc

Ik heb een Masterclass gevolgd bij Katrien. Wat ze bij mijn inzichtelijk heeft gemaakt, is het oordelen over mijn collega's. Iedereen staat /werkt met zijn eigen normen en waarden. Daardoor wordt het voor mij ook minder frustrerend. Focus je op jezelf en heb minder Verwachtingen van je collega's. Dat verhoogd voor mij de Werkvreugde! Blijf bij jezelf.

Kirstin van Dijk-Albers Teammanager nOKi Bernhoven 

Katrien was inderdaad te gast in Bernhoven met een workshop over je Mindset voor medewerkers van de endoscopieafdeling. Het was herkenbaar met veel oh ja's, op sommige momenten een eye opener en erg inspirerend! Katrien bedankt voor je inspirerende workshop!

Yonathan Broekhoff ZorgdesQ

Via solopartners heb ik me aangemeld voor de workshop "Ga aan de slag met je Mindset" bij ZorgdesQ.

Ik ben helemaal niet zweverig, de omschrijving van de workshop heeft me overgehaald. Anderhalf uur workshop was precies goed om weer even stil te staan waar het nou echt allemaal om gaat in mijn leven. Katrien had een erg prettige coaching stijl. Ongedwongen, met de juiste vragen bij de juiste personen. De informatie was op iedereen afgestemd en goed onderbouwd. Ik vond het jammer dat de tijd er alweer op zat , want een goede coach helpt niet alleen met antwoorden zoeken, maar laat je ook denken over nieuwe vraagstukken. Dankjewel Katrien.

Stichting Santé Partners Geldermalsen

Reactie van het zorgpersoneel; Inspirerend, Eye opener, Enthousiast, Interactief, Verhelderend, Mooie bewustwording!


Stressuitval op het werk is weer terug naar hetzelfde niveau als voor corona. 

Steeds meer mensen melden zich ziek, veel door griep of corona, maar ook psychische klachten nemen toe. Het aantal verzuimgevallen door psychische klachten ligt 10 procent hoger dan voor corona in 2019.

Arbodienst ArboNed