99% van al het gedoe binnen zorgteams ontstaat doordat je vanuit je eigen perspectief oordeelt en aannames doet over het gedrag van de ander


De plenaire opening op de scholingsdag voor bijna 200 personen van de OK vond ik erg inspirerend, Katrien heeft een inspirerend verhaal. Hoe ze de presentatie vorm geeft en het verhaal verteld is haar echt eigen. Ze brengt het heel goed over, gecombineerd met interactie!

Ellen Boon Operationeel Manager OK Radboudumc


28% van het totaal aantal verzuimdagen wordt veroorzaakt door psychische klachten

ArboNed


JA!

Helpen om stress onder Teamleden te verminderen en voorkomen.

 

De motivatie en betrokkenheid van Teamleden vergroten.

 

De samenwerking en communicatie binnen het Team verbeteren.

 

De Mentale gezondheid van Teamleden versterken en daarmee ook de prestaties op de werkvloer verbeteren.

 

Het helpt om beter om te gaan met veranderingen en uitdagingen.

 

Het leidt tot een positievere werksfeer en een groter gevoel van welzijn en voldoening bij teamleden.

 


Wat is er nodig?

Onderzoek toont aan dat empathie, vertrouwen en steun nodig zijn om een psychologisch veilige omgeving te ontwikkelen, wat vervolgens leidt tot het floreren van medewerkers. De invloed van leidinggevenden is aangetoond sterker (ongeveer 60%) dan die van medewerkers. Zowel medewerkers als leidinggevenden hebben dus invloed op het floreren van medewerkers. 

Brits onderzoek

 Gezonde werkdruk versus ongezonde werkstress

Werken is gezond en werkdruk is niet per se slecht. Sterker: we hebben werkdruk nodig om prestaties te leveren en het kan zelfs leiden tot ‘flow’. Is de spanning te groot, dan kan gezonde werkdruk omslaan in stressklachten. Onze prestaties, ons welzijn en zelfs onze gezondheid kunnen hieronder lijden. Alles draait om de juiste balans.

ArboNed


Ik heb een Masterclass gevolgd bij Katrien. Wat ze bij mijn inzichtelijk heeft gemaakt, is het oordelen over mijn collega's. Iedereen staat /werkt met zijn eigen normen en waarden. Daardoor wordt het voor mij ook minder frustrerend. Focus je op jezelf en heb minder Verwachtingen van je collega's. Dat verhoogd voor mij de Werkvreugde! Blijf bij jezelf.

Kirstin van Dijk-Albers Teammanager nOKi 

Katrien was inderdaad te gast in Bernhoven met een workshop over je Mindset voor medewerkers van de endoscopieafdeling. Het was herkenbaar met veel oh ja's, op sommige momenten een eye opener en erg inspirerend! Katrien bedankt voor je inspirerende workshop!

Reactie van het zorgpersoneel; Inspirerend, Eye opener, Enthousiast, Interactief, Verhelderend, Mooie bewustwording!