In 1977 ben ik in het Brabants dorp geboren, als puber verhuisde ik naar de stad. Werkend en studerend als verpleegkundige trok de operatiekamer mijn aandacht.

Tijdens de opleiding kwam mijn innerlijke criticus steeds meer in beeld. Ik had daar last van. De dynamiek op de OK speelde daar zeker een rol in. Mijn belemmerende overtuigingen werden steeds groter gemaakt door mijzelf. Wat was de invloed van de acute spanning, specialisten, slechte afloop, uren werken en midden in de nacht adequaat kunnen reageren voor een acute operatie.

Vanuit de Brabantse opvoeding was mijn aanname: "Doe maar zoals het hoort, werk maar door!" Mijn stemmen in mijn hoofd vertelde me ook steeds meer: "Ach, ga maar door, want wat zullen die anderen daar wel niet van denken?" De ander was in mijn ogen altijd beter.

Tijdens mijn moederschap wilde ik het allemaal goed doen, vooral hard werken! Vrouw, moeder, operatieassistent, zus, vriendin, dochter en alle taken die daarbij horen. O ja, één iemand vergat ik..... MEZELF!

"Doe maar zoals het hoort, werk maar door!"


Tijdens mijn opleidingen gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling heb ik veel geleerd over gedrag en communicatie.

Ik heb geleerd hoe ik bewust mijn negatieve stemmen in mijn hoofd herken. Mijn opvoeding vanuit de Brabantse cultuur heb ik in beeld gebracht, wat maakt dat mijn gedrag en reactie zo ineens opkomt?

De nare ervaringen vanuit mijn jeugd zijn geen emotionele belemmeringen meer. Waar heb ik invloed op, waar heb ik geen invloed op?

Veel bewuster met mijn lijf om gaan, door bewust te voelen wat mijn negatieve emoties zijn en daar direct op reageren om mijn lijf rust te bieden. Dit heb ik geleerd door elke dag bewust mijn nieuwe "olifanten pad" te bewandelen. Je leert dit niet door een boek te lezen, je moet echt zelf in actie komen! De tools die ik kan gebruiken wanneer ik even onzeker ben helpen me rust te creëren en mijn angsten en grenzen te overwinnen. 

Communicatie en gedrag van mensen trok mijn aandacht. Wat gebeurde er met mij, waar had ik invloed op?

Sinds 2018 richt ik me op Life- Mindset Coaching en Training. Wat gebeurt er in ons brein, hoe vergroot je de Mentale Veerkracht en wat is de invloed van onze Mindset hierbij!

Het is oké om niet perfect te zijn, want je bent een mens!