'Wat betekent het voor jouw sociale leven als je altijd maar druk, minder vrolijk en snel geïrriteerd bent...'

 

Een persoonlijke Trainer, zoals ik, helpt je de belemmerende gedachten in eerste instantie te signaleren. Vaak heb je zelf niet eens door dát je negatief denkt en dat dit überhaupt invloed heeft op de wijze waarop je handelt.

Ik zorg ervoor dat je je hiervan bewust wordt én dat je de juiste tools in handen hebt om dit aan te pakken. Je zult merken dat je flexibeler bent in veranderende situaties, dat je in je eigen kracht staat, positiever in het leven staat en je eigen geluk hoog in het vaandel hebt. Op deze manier help ik je met een transformatie binnenin jezelf.

 

Tijdens de persoonlijke training ontvang je:

Mentale Veerkracht App

Wil je je Mentale Veerkracht versterken en tegelijkertijd de nodige feedback ontvangen? Dan is de app 'Mentale Veerkracht' precies wat je nodig hebt!

Deze app is ontworpen met het oog op jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Het streven is om je te helpen sterker en veerkrachtiger te worden in het omgaan met uitdagingen en stress. Met de regelmatige feedback van mij kun je jezelf beter begrijpen en kleine stappen zetten om je mentale welzijn te verbeteren.

 

"Ik heb de Mentale Veerkracht App als prettig ervaren. Het maakt me bewust van mijn gedrag, "dwingt" me om rustig de dag af te sluiten en mijn lijf en hoofd tot rust te brengen. Door de begeleiding van de lessen in de app en feedback van Katrien ga je 'verplicht' een rust moment nemen; Tijd voor jezelf, zeker een aanrader!"

"Fijne app, Herstel momenten helpen mij. De vragen vond ik confronterend; ik schrik ervan hoe stress overgaat in slaaptekort, strakkere patronen, meer stress etc. Nu heb ik tools om dit te veranderen." 

 

 

Audio 'Herstelmoment'

Inmiddels is ook de wetenschap overtuigd:

het effect van meditatie op onze gezondheid

Stress verminderen – door regelmatig te mediteren verminder je de hoeveelheid stress, waardoor je je veel beter kan gaan voelen.

De slaap verbeteren – mensen die regelmatig mediteren blijken volgens een studie makkelijker in slaap te vallen en beter door te slapen.

De concentratie verbeteren – stelden vast dat slechts vier dagen mediteren al genoeg is om je concentratievermogen tijdelijk te verhogen. Vooral beginners kunnen een flinke verbetering van de concentratie verwachten.

Angsten laten afnemen – minder stress kan ook leiden tot minder angst. Volgens een onderzoek hebben mensen die regelmatig mediteren minder last van angsten, fobieën, paniekaanvallen en sociale angst.

Een positief humeur geven – door te mediteren, kun je positiever worden. Meditatie kan een positievere kijk op het leven geven, vooral als het dagelijks wordt beoefend.

Depressie tegengaan – meerdere studies hebben aangetoond dat mediteren kan zorgen voor een afname van depressieve gevoelens. Een andere studie toonde aan dat je door te mediteren veranderingen in het brein kunt krijgen die verband houden met positief denken en optimisme.

Compassie laten toenemen – meditatie kan je ook vriendelijker maken. Een onderzoek stelde dan ook vast dat mensen die regelmatig mediteren, minder ruzie in een huwelijk ervaren.

Vergeetachtigheid tegengaan – volgens onderzoek groeit de hippocampus in de hersenen door te mediteren. De hippocampus is verantwoordelijk voor het onthouden van informatie. 

Hoge bloeddruk laten dalen – de bloeddruk daalt niet alleen tijdens het mediteren zelf, maar ook doorlopend wanneer het een gewoonte is die regelmatig wordt beoefend.

Verslaving tegengaan – onderzoek laat zien dat mensen die via meditatie hun concentratie kunnen verbeteren, tegelijkertijd ook hun wilskracht trainen. Hierdoor wordt het makkelijker om emoties te reguleren en impulsen te beheersen, waardoor het makkelijker wordt om weerstand tegen verslaving te bieden.

E-Boek 'Why your Mindset is your most powerful tool'

Dit E-book biedt waardevolle inzichten en praktische tips die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven. Leer hoe je negatieve gedachten kunt ombuigen naar positieve, hoe je belemmerende overtuigingen kunt herkennen en vervangen, en hoe je een mindset van succes en overvloed kunt creëren. Ontdek de kracht van jouw mindset!

Why your Mindset is your most powerful tool E-Book.pdf


Mentale Veerkracht Training

Wat kan jouw werkgever voor je betekenen?

Je kunt als werknemer informeren of jouw werkgever de kosten wil vergoeden.

Dit kan door eventuele inzet van jouw PLB uren (cao Ziekenhuizen).

Het is voor werkgevers interessant om een traject aan hun werknemers aan te bieden.

Om zo langdurig ziekteverzuim te voorkomen (duurzaam inzetbaarheid).