Mentale veerkracht training

Je bent uitgeblust. Je hebt inmiddels zoveel meegemaakt, dat je even niet meer kunt. Je hebt genoeg van alle tegenslagen, van al het harde werken en van alle stress. Begrijpelijk, toch? Ja, maar stop! Zelfmedelijden heeft geen zin en is al helemaal geen gezonde manier om om te gaan met je problemen. Wat dat wél is? Leren om te gaan met de situaties die het leven voor ons allemaal in petto heeft. Er staat je nog veel meer te wachten en hoewel dat soms best vervelend kan zijn; that’s life. In mijn mentale veerkracht training leer jij hoe je hier vanaf nu op de juiste manier mee kunt omgaan.

Wat is mentale veerkracht training?

Voordat ik je vertel wat mijn mentale veerkracht training inhoudt, zal ik je eerst uitleggen wat mentale veerkracht überhaupt is. Dit is het vermogen om te herstellen en je leven weer op te pakken, ook als het leven je even een beetje tegenzit. Dit betekent dat jij de kracht hebt om succes te behalen, een positieve uitkomst te realiseren en jezelf te blijven ontwikkelen. Wat dat níet betekent? Je gevoel wegstoppen. Dat mag er best zijn, maar je mag het je niet in de weg laten zitten.

Mijn mentale veerkracht training omvat ten slotte álles om jou in staat te stellen dat je kunt omgaan met tegenslagen en dit eventueel zelfs kunt omzetten in iets positiefs. Dit doen we onder andere door jouw negatieve gedachten te doorgronden en te ontkrachten, maar ook door mindfulnessoefeningen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan meditatie, yoga en ademhalingstechnieken. Hiermee leer je helderheid en rust in jezelf te vinden en veerkrachtig te blijven in diverse situaties.

Mentale veerkracht training
Mentale veerkracht training

De kracht van positiviteit

In mijn mentale veerkracht training staat positiviteit bijna centraal. Bijna, want jij staat natuurlijk op nummer één! Toch wordt de kracht van positiviteit nog steeds zwaar onderschat. In mijn mentale veerkracht training leer je wat hier de effecten van kunnen zijn, hoe je dit kunt inzetten om mentaal veerkrachtig te worden/blijven en wat het betekent om positief maar realistisch te blijven. Wellicht is het veranderen van je mindset een goede eerste stap!

Plan je eerste afspraak in

Benieuwd naar mijn werkwijze of wat een mentale veerkracht training voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan contact op. Ik help je graag en spar nog liever over de problemen die je hebt. Samen kunnen we veel veranderen aan de wereld en die verandering, die begint bij ons allebei vanbinnen. Ook als mindset-coach help ik je graag.

Liefs, Katrien Klomp.