Mentale veerkracht training

Bewustwording en eigenaarschap heeft te maken met het erkennen en verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen gedachten, gevoelens en acties. Het houdt in dat je je bewust bent van de keuzes die je maakt en de gevolgen daarvan, en dat je zelf de regie neemt in jouw leven.

 

Het ontwikkelen van Mentale Veerkracht en bewustwording van eigenaarschap kan helpen bij het verbeteren van de mentale welzijn en het omgaan met stressvolle situaties. Het stelt je in staat om meer controle te hebben over je gedachten, emoties en gedrag,  om veerkrachtig te zijn in uitdagingen en tegenslagen. Wat dat niet betekent? Je gevoel wegstoppen, dat mag er best zijn, maar je mag het je niet in de weg laten zitten.

Wat is mentale veerkracht training?

Voordat ik je vertel wat mijn Mentale Veerkracht training inhoudt, zal ik je eerst uitleggen wat Mentale Veerkracht überhaupt is. Dit is het vermogen om te herstellen en je leven weer op te pakken, ook als het leven je even een beetje tegenzit. Dit betekent dat jij de kracht hebt om succes te behalen, een positieve uitkomst te realiseren en jezelf te blijven ontwikkelen. Wat dat níet betekent? Je gevoel wegstoppen. Dat mag er best zijn, maar je mag het je niet in de weg laten zitten.

Mijn Mentale Veerkracht training omvat ten slotte álles om jou in staat te stellen dat je kunt omgaan met tegenslagen en dit eventueel zelfs kunt omzetten in iets positiefs. Dit doen we onder andere door jouw negatieve gedachten te doorgronden en te ontkrachten, maar ook door een 'Herstelmoment' te nemen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan meditatie en ademhalingstechnieken. Hiermee leer je helderheid en rust in jezelf te vinden en veerkrachtig te blijven in diverse situaties.

Mentale veerkracht training
Mentale veerkracht training

De kracht van bewustwording en positiviteit

In mijn Mentale Veerkracht training staat bewustwording en positiviteit bijna centraal. Bijna, want jij staat natuurlijk op nummer één! Toch wordt de kracht van positiviteit en bewustwording nog steeds zwaar onderschat. In mijn Mentale Veerkracht training leer je wat hier de effecten van kunnen zijn, hoe je dit kunt inzetten om Mentaal Veerkrachtig te worden/blijven en wat het betekent om positief maar realistisch te blijven. Wellicht is het veranderen van je Mindset een goede eerste stap!

Plan je eerste afspraak in

Benieuwd naar mijn werkwijze of wat een Mentale Veerkracht training voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan contact op. Ik help je graag en spar nog liever over de problemen die je hebt. Samen kunnen we veel veranderen aan de wereld en die verandering, die begint bij ons allebei vanbinnen. Ook als Mindset-coach help ik je graag.

Katrien Klomp.